Voordelen van bouwen en constructiespeelgoed

Voordelen van bouwen en constructiespeelgoed

Constructie en bouwen:
Kinderen die met blokken spelen en torens bouwen, ontwikkelen een goede oog-hand coördinatie en werken aan hun fijn- en grootmotorische vaardigheden. Ook het probleemoplossend denken, de concentratie, verbeelding en aandachtspanne wordt gestimuleerd. Alleen maar voordelen dus!  

WIST JE DAT...
....je kind al snel actief kan deelnemen aan het bouwen en afbreken van een gestapelde toren? Vanaf het eerste moment leert het kind al bij over de wereld rond zich en zijn eigen motoriek. 
... je kind zo meer leert over de wetten van de fysica? Zwaartekracht is 1 van de eerste principes dat een kind gaat testen, daarom vinden ze het zo leuk om dingen af te breken of op de grond te gooien.

... Kinderen van 18 maanden een toren kunnen bouwen van ongeveer 3 blokjes? Een kind van 3 jaar kan al bruggen, huisjes, torens of figuren zoals bomen nabouwen. 

... Bouwen wel eens tot frustratie kan leiden, maar kinderen hierdoor werken aan logisch redeneren en probleemoplossend denken? 
 
... Torens bouwen helpt bij het bevorderen van het zelfvertrouwen en zelfbeeld? 
 
Bouwblokken horen bij het oudste speelgoed van de wereld, net omdat kinderen hier zo lang en uitgebreid mee kunnen spelen. Het open-einde speelgoed nodigt uit om de verbeelding te gebruiken en kinderen vrij te laten spelen.
 
Bij BonoboBox vind je verschillende constructie artikelen met verschillende eigenschappen. Sommige zijn volledig van hout met kleurrijke raampjes of spiegels, andere zijn magnetisch of kunnen mee in de zandbak of in bad. Afhankelijk van de leeftijd van je kind en interesses vind je zeker een favoriet van jouw!  
 
Terug naar blog