Meteen naar de content

Gratis verzending > 100 euro (BE 6,95 euro/ NL 7,99) - Afhalen te Leefdaal mogelijk - De koopjeshoek al gezien?

Leren knippen

Leren knippen

Leren knippen 

Vanaf 2 jaar kan je kind leren knippen. Dit is een goede oefening voor de fijne motoriek en kracht en komt veel aan bod in de kleuterklas. We raden aan om thuis ook een kinderschaar in huis te hale zodat je kind op zijn eigen tempo kan oefenen. In onze BonoboBox voor 2,5 jaar zit een veilige kinderschaar! 

Hoe ga je van start?

Om te starten met knippen is het materiaal van belang. Standaard kiest men voor papier, let hierbij op dat het papier stevig is maar niet de dik. Voor jonge kinderen is het makkelijker om te leren knippen met klei of om rietjes in kleine stukjes te knippen. 

Als knippen nog te moeilijk is kan je beginnen met scheuren en plakken. Zo leert je kind ook bimanueel (met twee handen) samenwerken, verbeter je de handkracht en fijne motoriek.

Je kind steekt best de duim in het ene oog en de middelvinger in het andere oog, de wijsvinger en de hand sturen de beweging. Het andere hand is de assisterende hand en houdt het blad vast. De duim blijft omhoog wijzen en let erop dat je kind de elleboog dicht bij het lichaam houdt. Het papier wordt gedraaid door de assisterende hand. 

Bij kinderen die de knipbeweging onder de knie hebben kan je de tip geven om de schaar niet helemaal te sluiten. Zo bekomt je kind een vloeiende lijn en is het makkelijker om langere tijd te knippen. 

 

 

Terug naar blog
Ontdek BonoboBox op Lijstjestijd