Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed

Wat is duurzaam speelgoed?

"Speelgoed van hout" is vaak het eerste antwoord en dit is deels waar. Hout is een natuurlijk product dat sterk is en een lange levenstijd heeft. Jammer genoeg zijn er ook bossen die niet verantwoord gekapt worden en niet heraangelegd worden. Aangezien bos aan record tempo verdwijnt in onze wereld is het toch belangrijk om ook bij hout speelgoed kritisch te zijn, het FSC label helpt je om speelgoed te kiezen dat gemaakt is van duurzame bosbouw.

Aangezien meer mensen de nadruk leggen op ecologische producten, komen er ook meer en meer duurzame plastiek merken waarbij het speelgoed gemaakt is van gerecycleerde materialen of heel sterk is en een lange levenstijd heeft. Zo is Lego een heel duurzaam merk, net omdat het tientallen jaren meegaat.

 

Waar letten we bij BonoboBox op? 

  • Speelgoed dat leeftijdsgeschikt is en dus veilig voor bepaalde leeftijden, extra fijn als producten bijvoorbeeld soyaverf (houten boekje BonoboBox 9 maanden) gebruiken.
  • Indien mogelijk producten met een eco/FSC label (zoals de quercetti playbio ballenbaan) 
  • Een lange levensstijd: hiermee bedoelen we speelgoed waar kinderen lang mee kunnen spelen, speelgoed dat zelfs doorgegeven kan worden aan volgende generaties! Open einde speelgoed en speelgoed met verschillende speelmogelijkheden zijn hier essentieel. Met onze bijgeleverde speelbrochure willen we graag bijdragen en geven we allerlei speeltips zodat je optimaal met het speelgoed kan spelen. 
  • Speelgoed met een educatieve meerwaarde. Dit kan op allerlei gebieden zijn zoals grof of fijn motorisch, ruimtelijk inzicht, beginselen van rekenen, kennis vergroten van vormen, kleuren, ...

 

 

Terug naar blog